Mi az a Duális képzés?

Duális  jelentkezés

Információ cégeknek

Miért érdemes Duális hallgatónak jelentkezni?

A duális képzés hatalmas esély a hallgatónak!
 

• Kiváló kereseti lehetőség! A vállalattól minden hónapban jövedelemben részesülsz, és a tanév során tanulmányi ösztöndíjat is kaphatsz!
• Gyakorlatorientált képzés! Csak olyan ismereteket kell elsajátítanod, melyeket használni is fogsz!
• Piacképes tudás! A legjobb elméleti és gyakorlati szakemberektől tanulhatsz!
• Biztos elhelyezkedés! Már diákként is dolgozol, a diplomával zsebedben pedig még értékesebb leszel! (Nem vagy köteles ugyanazon vállalatnál elhelyezkedni a végzést követően!)
• Karrierépítési lehetőség! Tanulmányaid alatt is bizonyíthatsz a munkádban, hogy érdemes vagy a vállalati ranglétrán előre haladni!

A duális képzés megéri a vállalatnak!
 

• A vállalatok saját maguk képzik három és fél éven keresztül a saját szakember utánpótlásukat.
• Azonnal használható tudású szakemberek végeznek, akik diplomájuk átvétele után, a környezetet jól ismerve, hatékonyan tudnak bekapcsolódni a vállalati tevékenységekbe.
• A vállalatok tevékeny részesei lehetnek az adott szakirányos anyagmérnök képzés tantervének alakításában a megfelelő kompetenciák megszerzése érdekében.

"Friss diploma mellé sokéves tapasztalat"

Jelentkezéstől a gyakorlatig


1. Jelentkezz egy (vagy több), Neked tetsző, a képzésben résztvevő vállalathoz
2. Felelj meg a vállalatnál a felvételi elbeszélgetésen
3. Jelentkezz BSc képzésre a Műszaki Anyagtudományi Karra
4. Vegyenek fel az egyetemre, anyagmérnök alapszakra
5. Munkaszerződés megkötése a vállalattal, ahol duális képzésben veszel részt
6. Szorgalmi időszakokban (IX-XI. és II-V. hó) az egyetemen órákra jársz
7. A vállalati szakaszokban (XII-I., VI-VII. hó) a vállalatnál tevékenykedsz, az
egyetemen pedig vizsgázol. Figyelem, van 20 nap SZABADSÁGOD!
 

Országos partnerhálózat

Dolgozz otthon, tanulj Miskolcon!
 

A Műszaki Anyagtudományi Karnak az ország szinte minden régiójában van duális partnere, így bárhol laksz, valahol a közeledben szinte biztosan találsz magadnak duális képzőhelyet. Partnereinkkel közösen elsősorban a saját régiótokba szeretnénk Titeket beiskolázni, azaz vegyél részt a lakókörnyezetedben a duális képzésben, szerezz szakmai tapasztalatokat, élj diákéletet az év elében Miskolcon, majd egy értékes diplomával a zsebedben építs otthon karriert! Az országos partnerhálózat azt is mutatja, hogy az anyagmérnök diplomának értéke, rangja van, azt keresik a munkaerőpiacon!

 

Duális Képzési formák

Duális Anyagmérnök
BSc

Duális Vegyészmérnök
BSc

Duális Kohómérnök
MSc

Duális Anyagmérnök
MSc

Miért érdemes a Duális képzést választanod?
 

Az elmúlt években sokan kérdezték, hogy mégis miért választottam a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karát. Erre igazából számos okot tudnék felsorolni, többek közt a hely közelsége, hogy az országban egyedülálló kohász képzés van itt, hogy szeretném tovább vinni a családi vonalat.

Én azonban azt mondanám el, hogy Neked miért érdemes ezt a hivatást választani. Nem véletlenül használtam a hivatás szót, hiszen ez nem csak egy szakma, egy munka, amit megtanulsz az egyetem során. Itt már akár első félévtől testközelből tapasztalhatod meg a – már minden szakirányon lévő – duális képzésnek hála azt, amire másnak csak évekkel később van lehetősége. Emellett olyan emberektől tanulhatsz, akik nemcsak, tiszteletreméltó tudással rendelkeznek, de a kar életében is kiemelkedő szerepet játszottak az elmúlt évtizedek során. Végül pedig fontos megemlíteni, hogy a kar kis méretének hála, egy olyan közösség, sőt, család tagja lehetsz a Selmeci hagyományok révén, amiben akár életre szóló barátságokat tudsz kötni.

Én ezeket mind átéltem az elmúlt években, és bátran merem azt mondani, hogy a legjobb választás volt az Anyagtudományi Kar.

3896

Vincze Fanni Virág
– másodéves duális hallgató