A jelentkezés menete

Honlapunkon megtalálsz minden fontosabb információt, amely a jelentkezéshez szükséges.

Az adott céghez történő jelentkezés folyamata az alábbi lépésekből áll:

  1. A Duális jelentkezés oldalon megtalálod a három induló képzési formát.
  2. A képzésekről részletesen tájékozódhatsz az adott képzésnél feltüntetett “Részletek” gombra kattintva.
  3. Az adott képzésen belül megtalálod a specializációkat, melyek tartalmazzák a specializációhoz csatlakozott duális cégek listáját.
  4. A listában az egyes cégek logója mellett az ismertető ikonra kattintva a cég bemutatkozó anyaga szerepel, a jelentkezési űrlap elérhető a cég ismertetőjén keresztül is.
  5. Abban az esetben, ha már tudod, hogy hova szeretnél jelentkezni, akkor a z Oktatás – Duális képzés – Duális jelentkezési űrlap aloldalán megtalálod a jelentkezési lapot.
  6. Kitöltőd a jelentkezési lapot és ezzel befejeződik a jelentkezés folyamata.
A vállalati jelentkezési szakaszban 2023. május 31-ig kell kitöltened az általad választott cég jelentkezési űrlapját.
 
Fontos, hogy csak azok kerülhetnek be a duális képzésre, akik 2023. február 15-ig jelentkeznek a felvi.hu-n a Műszaki Anyagtudományi Kar Anyagmérnöki BSc, Vegyészmérnöki BSc, Anyagmérnöki MSc, vagy Kohómérnöki MSc képzések egyikére.

3902

Duális képzési formák

Duális Anyagmérnök BSc

A legtöbb termék mesterséges anyagokból készül. A használható  anyagokat mindig is az ember hozta létre: cserzi a bőrt, impregnálja a fát, megedzi az acélt, vulkanizálja a gumit, égeti a porcelánt. Nézd meg a derékszíjad, a széked, amin ülsz, a bicskád élét, a műanyag padlót, a kerékpárod gumiját vagy a bögrédet, a mobiltelefonodat vagy épp a  számítógépedet! Mind mesterséges anyag – ezernyi megoldás, ezernyi minőség. Az anyagmérnökök a minket körülvevő használati tárgyainkban és high-tech eszközeinkben egyaránt megtalálható anyagok szerkezetével, tulajdonságaival, felhasználhatóságával, a gyártástechnológiák szimulációival foglalkoznak, az anyagokat vizsgálják, minősítik, valamint a napjaink high-tech ipari fejlődésének megfelelő, innovatív technológiákat fejlesztenek, üzemeltetnek.

Duális Vegyészmérnök BSc

A vegyészmérnöki vegyipari és más kémiai eljárásokat is felhasználó ipari technológiák üzemeltetésével, fejlesztésével, alkalmazásával, új vegyületek laboratóriumi és ipari előállításával, analitikájával, tulajdonságainak felderítésével, mérnöki anyagtudományi problémák feltárásával és megoldásával foglalkozó szakember. Globális és helyi, iparágakon is átívelő környezetvédelmi problémák megoldása is a mindennapi feladatai közé tartozik. A vegyészmérnök elhelyezkedhet a a vegyipari termékgyártás, gyógyszergyártás, járműipari, műanyaggyártás, tiszítószergyártás, környezetvédelmi vállalatok és kutatás – fejlesztési iparág.
A Karunkon 2019 szeptemberétől a vegyészmérnöki képzést duális formában is elindítjuk.

Duális Kohómérnök MSc

A képzésben részt vevő hallgatók a fémipari technológiák, a fémelőállítás, a fémhulladékok feldolgozása, a képlékenyalakítás és az öntészet korszerű ismereteit sajátítják el. A kohómérnök mesterfokú diplomások képesek a fémes alapanyagok és a fémtartalmú hulladékok felhasználásával fémeket és ötvözeteket előállítani, valamint a felhasználó ipar által előírt tulajdonságú, alakú és méretű termékké feldolgozni. 2018. szeptemberétől a kohómérnöki MSc képzés duális formában is indul az alábbi specializációkon.

Duális Anyagmérnök MSc

A négy féléves mesterképzés során olyan mérnökök képzése a cél, akik az anyagok (például fémek és ötvözeteik, kerámiák és szilikátok, polimerek és műanyagok) szerkezetével, tulajdonságaival, viselkedésével foglalkozó alaptudományokban szerzett ismereteik birtokában képesek a technológiák tervezésére, működtetésére, kutatási-fejlesztési feladatok ellátására. 2017. szeptemberétől az anyagmérnök mesterképzés (vegyipari technológia specializáción) duális formában is indul!

Megéri a Duális képzésre jelentkezni?

3908
 

Vincze Fanni Virág
– másodéves duális hallgató

„A lehető legjobb döntés volt a Műszaki Anyagtudományi Karon a járműipari öntész duális képzést választani. A Nemak Győr Alumíniumöntödében kiváló mérnököktől szerezhetünk gyakorlatot már az első félévtől. A már végzett mérnökök segítik az egyetemi tanulmányainkat, illetve fémipari alapismeretekkel is bővítik a tudásunkat, ami hagyományos képzésű gimnáziumból érkezve kifejezetten hasznos számomra. Ez a fajta képzés remek lehetőséget nyújt, hogy a diploma megszerzése után kellő tapasztalattal rendelkezzünk a karrierünk megalapozásához.”
 

(Forrás: Boon.hu)

4094
 

Sándor Balázs Zoltán
– elsőéves duális hallgató

„Örülök, hogy a duális képzést, valamint a képzés keretében ezt a kart és a Takatát választottam. A vállalatnál eltöltött idő lehetőséget ad arra, hogy a gyakorlatban közvetlenül hasznosítható tudásra és tapasztalatra tegyek szert. Az elméleti ismeretek megszerzése mellett élvezem, hogy valódi problémákat kell megoldanom és van lehetőségem megismerni egy ipari cég mindennapjait.”
 

(Forrás: boon.hu)

 
4348
 

Kocsis Vivien
– elsőéves duális hallgató

„A duális képzést azért tartom fontosnak, mert az egyetemi tanulmányok mellett szakmai képzést is kapok: belelátok egy gyár valós működésébe, a termelési folyamataiba, a mérnökség munkájába, ami által én is folyamatosan fejlődök. Partner­vállalatként azért választottam a Modine Hungária Kft.–t – amely már 26 éve van jelen Mezőkövesden mint autóipari beszállító –, mivel itt a gyártás csúcstechnológiás gyártógépekkel folyik és az iskolai tanulmányaimat folyamatosan figyelembe veszik a céges gyakorlat tervezése során. Úgy vélem, a duális képzés segít nekem jobban megérteni, elmélyíteni az iskolában szerzett elméleti tudást valós ipari környezetben.”
 

(Forrás: boon.hu)