Mindenhol azt hallod, hogy Duális képzés, de nem tudod mit jelent?

Egy olyan újszerű felsőoktatási képzési forma, amely során megvalósulhat az álláskeresők számára eddig teljesíthetetlennek tűnő kritérium:

„Friss diploma, több éves szakmai gyakorlattal!”

A duális képzés során Magyarország innovatívan gondolkodó kis-, közép- és nagyvállalatai, valamint a legfelkészültebb egyetemek működnek együtt annak érdekében, hogy a munkaerőpiacon azonnal hasznosítható tudással rendelkező fiatalok jelenhessenek meg.

A hallgatók a gyakorlati képzést biztosító vállalatokkal munkaszerződést kötnek, munkájukért az év mind a 12 hónapjában (akkor is, amikor az iskolapadban ülnek) jövedelmet kapnak.

Duális képzés során a hallgató az elméleti tudást az egyetem falai között szerzi meg (26 hét/év), de a gyakorlati ismereteire valós munkakörnyezetben, valós problémákat megoldva tesz szert (22 hét/év).

A duális képzést egy cégnél folytathatsz tanulmányaid során, hozzájuk a felvételi eljárás keretében kerülhetsz be (a vállalatot nem kell külön jelölni a továbbtanulási jelentkezéskor).

Bővebb információhoz a vállalati partnereinkről, a képzésünkről, valamint a jelentkezés menetéről az alábbi oldalakon olvashatsz:

  1. Duális jelentkezés
  2. Duális Anyagmérnök BSc
  3. Duális Vegyészmérnök BSc
  4. Duális Kohómérnök MSc
  5. Duális Anyagmérnök MSc

A duális képzésre jelentkezés határidői

Jelentkezz a vállalati jelentkezési szakaszban 2021. május 31-ig a velünk együttműködő Vállalati partnerek közül az általad kiválasztott Vállalatnál a duális képzésre. A Vállalati jelentkezésedet megteheted a honlapunkon található Vállalati online jelentkezési lapok kitöltésével. A jelentkezés menetéről bővebben a Duális jelentkezés oldalon olvashatsz.
 

Jelentkezz 2021.február 15-ig az állami felvételi eljárásban a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karának ANYAGMÉRNÖK BSc  és Vegyészmérnök BSc alapképzésére. (FONTOS! Csak az ANYAGMÉRNÖK BSc vagy Vegyészmérnök BSc képzésre jelentkezel, és majd a képzésen belül specializálódsz, melyet a jelentkezési lapon nem kell külön jelölnöd!)

A Vállalatokhoz való jelentkezés folyamatos, és a vállalati elbeszélgetések több ciklusban zajlanak, amelyek időpontjait a vállalatok határozzák meg. A Vállalat felveszi Veled a kapcsolatot, és felvételi elbeszélgetésre hívnak, majd a Vállalat tájékoztat az elbeszélgetés eredményéről legkésőbb 2021. június végéig.

4032

A Duális képzés versenyelőnyt biztosít a piacon
 

Vállalatunk, a Nemak Győr Alumíniumöntöde Kft. a világ vezető autógyárai számára gyárt csúcsminőségű hengerfejeket, a legmodernebb technológiákat alkalmazva. Fejlődésünk záloga a jól képzett és megfelelő számú szakember gárda, ezért köteleztük el magunkat a szakképzés, illetve az öntészeti szakma közép- és felsőfokú oktatásának fejlesztése mellett.

Meggyőződésem, hogy a Miskolci Egyetem duális anyagmérnök BSc képzése komoly versenyelőnyt biztosít, hiszen a naprakész gyakorlati tapasztalattal rendelkező frissdiplomások igencsak keresettek lesznek a munkaerőpiacon. A dinamikusan fejlődő, nemzetközi háttérrel rendelkező Nemak Győr Kft. nemcsak állást, hanem biztos jövőképet is kínál az itt végzett hallgatók számára.

4039

David Toth

 – a Nemak Győr Kft. ügyvezető igazgatója